EIG - Eco Intelligent Growth

Blog

La peça que falta: el components químics perillosos en la economia circular

Hem trobat avui aquest gran informe publicat per Chemsec. Ens alegra escoltar a algú parlar d’això, que sempre comentem des de la nostra perspectiva cradle to cradle.

L’economia circular generalment s’expressa com les 3R (reutilitzar, reduir, reciclar), però aquest enfocament imparcial conduirà a una perpetuació del problema en lloc de resoldre’l. Sabem realment què hi ha en els productes? En la comunitat Cradle to Cradle Certified(TM) experimentem l’aventura de completar la llista de materials d’un producte, la qual cosa pot portar diversos mesos de busseig en la cadena de subministrament. Resulta bastant comú en aquest exercici descobrir químics perillosos que estan ocults en els productes, components químics que podrien tenir conseqüències no desitjades quan es realitzen cicles en el context de l’economia circular.

La gestió de productes químics ha de tenir una major prioritat en l’agenda corporativa. Els problemes químics no poden ser responsabilitat d’un departament de suport que té un mandat feble dins d’una organització.

L’informe explica la rellevància de la transparència química per a construir un model de recirculació sota premisses clares i compartides, en esmentar les experiències de grans noms que estan treballant en això, com Apple, H&M o IKEA.

La tecnologia innovadora de desmuntatge d’Apple, la llista positiva de productes químics d’H&M, la gestió de la cadena de subministrament d’IKEA per al seguiment de productes químics, o els comentaris de CoopDenmark sobre el compliment dels requisits legals són exemples rellevants del paper dels productes químics en l’economia circular.

Us convidem a llegir aquest informe i sumar-vos a la recerca i el desenvolupament de materials valuosos, saludables que puguin ser perpètuament ciclats.

The-missing-piece_190313_chemicals