EIG - Eco Intelligent Growth

Blog

Moda Cradle to Cradle® al Hula Hoop Experience

Ja queden pocs dies (i poquetes places) per la celebració, per primer cop a Barcelona, del taller de moda circular des de la perspectiva de Cradle to Cradle®, que tindrà lloc en el context de la Hula Hoop Experience (Disseny Hub Barcelona).

Es tracta de mantenir el Hula Hoop girant i per a això cal que entenguem molt bé com moure’ns. Cradle to Cradle Certified(TM) proporciona el marc metodològic per a l’orientació des del disseny i d’aquesta manera fer possible la ciclabilitat de productes saludables, per al benefici de tots.

La moda és un dels grans reptes de l’economia circular. Els problemes que genera des del procés de fabricación fins al destí que se li doni a cada peça al final del seu primer ús -cada cop més breu – han posat el sector al centre de l’atenció. Si a més hi sumem les condicions laborals dels països on es concentra la major part de la producció, el balanç és encara més negatiu.

No obstant això, diverses empreses petites i mitjanes, i fins i tot empreses grans, han entès i assumit la seva responsabilitat en el canvi i treballen des de fa anys tant entorn de la selecció de materials, així com en la vigilància i gestió de llurs cadenes de subministrament. Encara tenim un llarg camí per recorrer, però trobem ja diverses experiències molt interessants dignes d’esment, com la tasca d’optimització i transparència de C&A, que vam compartir fa uns dies, o els esforços en trobar solucions i processos innovadors liderats per H&M.

Des del sector del denim, G-Star Raw fa temps que lidera la batalla per la selecció de materials i proveïdors alineats amb aquests criteris. El dia 19 de setembre tindrem l’oportunitat de conèixer, de la mà de l’Adriana Galijasevic, responsable d’aquest procés a l’empresa, els principals reptes actuals, així com els èxits en el desenvolupament de peces de denim Cradle to Cradle Certified™.

Acompanyant l’Adriana tindrem expertes en diferents camps que col·laboraran en l’aprofundiment i contextualització dels aspectes clau. Us les presentem a continuació:

Gabriela Pedranti, Asociación Moda Sostenible

Gabriela Pedranti és sòcia i responsable de comunicació en Moda Sostenible Barcelona. Es va llicenciar en Comunicació a la Universitat de Buenos Aires, Argentina, i és Màster Universitària en Estudis de Cinema i Audiovisual Contemporanis (Universitat Pompeu Fabra, Barcelona, Espanya). Entre 2014 i 2018 va coordinar el BA (HONS) Fashion Màrqueting and Communication, validat per la Universitat de Westminster, en el IED Barcelona, on també col·labora com a docent en àrees de semiòtica i comunicació des de 2005. Actualment també és professora en la UPF. Ha treballat com a consultora, periodista i traductora.

Nuria Estape, Archroma

Nùria Estapé, química amb anys d’experiència en fàbriques tèxtils del Sud-est Asiàtic i Europa en implantació de noves tecnologies i productes químics, actualment és responsable de l’àrea de Global Màrqueting Promotion en la divisió Brand & Performance Textile Specialties de Archroma. L’empresa, amb oficina central a Suïssa i presència global en el sector de químics i colorants per a tèxtils, ha desenvolupat Earthcolors®, una línia innovadora de tints patentats, creats utilitzant residus naturals com a matèria primera, de la qual Nùria és responsable.

Nuria Nubiola, Back to Eco

Nùria Nubiola, és Ambientòloga, experta en educació i comunicació ambiental, qui al costat de Montse Bayen crea Back to Eco, projecte que porta l’economia circular en el seu ADN i que contiúa creixent i fent-se oir en l’entorn local i internacional. Nùria és la part comunicativa i DIY del projecte i mai la veureu falta d’idees. Ens explicarà la perspectiva de l’emprenedor i aportarà la seva experiència en l’engegada del cicle.

Aglaia Gómez DAlessandro

Aglaia Gómez lidera els projectes de moda i tèxtil a EIG. Des de 2013 ajuda a empreses a fer la transició cap a models de negoci més circulars, i ha liderat més de 15 projectes en els sectors de moda i tèxtil a tot el món. L’Aglaia facilitarà aquest taller per ajudar els participants a tenir en ment les oportunitats que els productes de moda i els seus processos tenen de generar impactes positius, alhora que facilitarà la discussió sobre com superar els reptes actuals i futurs del sector.

Cradle to Cradle and C2C are registered marks of MBDC, LLC

Cradle to Cradle Certified is a certification mark licensed exclusively for the Cradle to Cradle Products Innovation Institute.