EIG - Eco Intelligent Growth

Eco Intelligent Growth
Amposta 14-18, Bajos 2
08174 Sant Cugat del Vallés, Barcelona

T. (+34) 934 199 080

info@ecointelligentgrowth.net Avís legal
Política de Cookies

Projectes

Cerrar

FASHION POSITIVE

<strong>Vies de finançament</strong><br>Diversos organismes a nivell internacional recolzen iniciatives innovadores per a la creació de nous models de negoci<strong>Tecnologia disponible</strong><br>Existeixen les eines necessàries pel desenvolupament e implementació dels processos<strong>Regeneració de l'entorn</strong><br>L'activitat humana afavoreix la recuperació de l'entorn natural i potencia la biodiversitat.<strong>Innovació social</strong><br>Els beneficis arriben a tota la comunitat mitjançant una nova organització social, la creació de nous llocs de treball i condicions favorables per a la comunitat.<strong>Enduriment de les regulacions</strong><br>La normativa quant a la responsabilitat sobre l'activitat és cada vegada més estricta i aquesta tendència es mantindrà en el futur<strong>Disseny per el desensamblatge</strong><br>La recuperació i correcta valoració dels materials és clau pel creixement present i futur.<strong>Col·laboració multisectorial</strong><br>Creació de noves xarxes per afavorir el desenvolupament d'empreses de diferents sectors.

El 2014 el Cradle to Cradle Products Innovation Insitute llança una iniciativa innovadora per canviar el món de la moda des de les seves arrels: FASHION POSITIVE. Es tracta d’un moviment cap al canvi de la indústria de la moda, que es dirigeix cap a un IMPACTE POSITIU a través de:

  • Innovació a la cadena de subministrament
  • Préstecs d’interès reduït als proveïdors
  • Augment de la transparència
  • Creació de materials segurs i perpètuament reciclables per a dissenyadors i marques.

En aquesta primera fase, LEADERSHIP PHASE, empreses amb poder d’influència en el mercat treballen amb els seus proveïdors per optimitzar productes clau en la fabricació d’indumentària. La intenció és crear una base de dades oberta de productes certificats -building blocks- disponible per a toda la indústria.

EIG col·labora des de principis de 2015 com a General Assessor, a través de l’avaluació de productes segons els criteris del programa Cradle to Cradle CertifiedTM. A principis de 2016 es va assolir la certificació nivell Silver dels fils de caiximir i seda Fair, de Maiyet.

També aquest any Maiyet ha certificat el fil Fair 2/28 de caixmir a nivell Bronze i actualment treballa amb EIG i el C2CPII per ampliar la certificació a fils de llana i assolir el nivell Gold de tots els fils certificats.

Paral·lelament, EIG treballa en altres projectes d’avaluació de fibres, fils i colorants. Aviat us n’explicarem més.

Per a més informació visiteu:  www.fashionpositive.org