EIG - Eco Intelligent Growth

Eco Intelligent Growth
Amposta 14-18, Bajos 2
08174 Sant Cugat del Vallés, Barcelona

T. (+34) 934 199 080

info@ecointelligentgrowth.net Avís legal
Política de Cookies

Projectes

Cerrar

Ecoindùstria: Simbiosi industrial a Viladecans i Gavà

<strong>Col·laboració multisectorial</strong><br>Creació de noves xarxes per afavorir el desenvolupament d'empreses de diferents sectors.<strong>Innovació social</strong><br>Els beneficis arriben a tota la comunitat mitjançant una nova organització social, la creació de nous llocs de treball i condicions favorables per a la comunitat.<strong>Tecnologia disponible</strong><br>Existeixen les eines necessàries pel desenvolupament e implementació dels processos<strong>Vies de finançament</strong><br>Diversos organismes a nivell internacional recolzen iniciatives innovadores per a la creació de nous models de negoci

Assessorament i formació a l’equip de tècnics dels Ajuntaments de Gavà i Viladecans, en col·laboració amb el Centre de Suport a l’Empresa de Gavà, a fi de detectar oportunitats d’aprofitament de recursos entre empreses de la zona. Si bé la fase inicial del projecte s’ha centrat en la formació dels tècnics en economia circular i en la detecció de possibles sinergies entre les empreses, la intenció és anar molt més enllà.

Durant el desenvolupament del projecte s’han dut a terme 9 sessions de formació amb els tècnics de l’Ajuntament i 4 sessions amb empreses. A través de diferents dinàmiques es van detectar els eixos d’interès, a partir dels quals van sorgir les sinergies potencials, recollides en una matriu de mapatge d’actius. Més de 60 empreses de la zona van participar activament en les sessions, de les quals s’han detectat gairebé 80 potencials sinergies i oportunitats de negoci.

Al llarg de tot el procés s’ha aplicat la metodologia ReSOLVE, desenvolupada per l’Ellen MacArthur Foundation, en coherència amb les accions dutes a terme per diferents organismes en el marc del compromís de la Generalitat de Catalunya per a la transició cap a l’Economia Circular.