EIG - Eco Intelligent Growth

Eco Intelligent Growth
Amposta 14-18, Bajos 2
08174 Sant Cugat del Vallés, Barcelona

T. (+34) 934 199 080

info@ecointelligentgrowth.net Avís legal
Política de Cookies

Projectes

Cerrar

Comertia: Retail & Economia Circular

<strong>Col·laboració multisectorial</strong><br>Creació de noves xarxes per afavorir el desenvolupament d'empreses de diferents sectors.<strong>Innovació social</strong><br>Els beneficis arriben a tota la comunitat mitjançant una nova organització social, la creació de nous llocs de treball i condicions favorables per a la comunitat.<strong>Tecnologia disponible</strong><br>Existeixen les eines necessàries pel desenvolupament e implementació dels processos<strong>Vies de finançament</strong><br>Diversos organismes a nivell internacional recolzen iniciatives innovadores per a la creació de nous models de negoci

Comertia, l’associació catalana de l’empresa familiar del Retail, va encarregar a EIG el desenvolupament d’un estudi de recerca sobre els reptes i oportunitats que ofereix l’economia circular per als comerciants locals. Catalunya ha abraçat l’economia circular en 2015 mitjançant la signatura del seu compromís amb la iniciativa Circular Economy 100 (CE100, Fundació EllenMacArthur). Des de llavors, molts municipis han començat a avançar cap al nou model, tant dissenyant el context com encoratjant al sector privat.

Comertia preveient la rellevància d’aquesta nova economia en el sector retail, va decidir centrar la seva recerca i el seu esdeveniment anual en ella.

EIG va dur a terme un estudi de qualitat de l’estat de l’art i els desafiaments i oportunitats rellevants per al detallista. La metodologia aplicada per a l’anàlisi va ser ReSOLVE, per estar alineada amb els altres estudis realitzats per l’administració local, sempre emmarcats per una perspectiva de Cradle to Cradle®,

El treball recull també les principals estratègies recomanades per orientar a aquells que vulguin començar el seu camí en aquesta direcció.

L’estudi va ser publicat en un format de llibre i distribuït a tots els membres de Comertia. La seva presentació formal va tenir lloc en la Jornada Anual de Comertia en CosmoCaixa de Barcelona, el 9 de novembre de 2016.