EIG - Eco Intelligent Growth

Eco Intelligent Growth
Amposta 14-18, Bajos 2
08174 Sant Cugat del Vallés, Barcelona

T. (+34) 934 199 080

info@ecointelligentgrowth.net Avís legal
Política de Cookies

Projectes

Cerrar

Grupo Construcía

<strong>Tecnologia disponible</strong><br>Existeixen les eines necessàries pel desenvolupament e implementació dels processos<strong>Regeneració de l'entorn</strong><br>L'activitat humana afavoreix la recuperació de l'entorn natural i potencia la biodiversitat.<strong>Innovació tecnològica</strong><br>L'economia circular es basa en la innovació constant. Noves tecnologies possibiliten la recuperació i re-utilització de materials valuosos<strong>Enduriment de les regulacions</strong><br>La normativa quant a la responsabilitat sobre l'activitat és cada vegada més estricta i aquesta tendència es mantindrà en el futur<strong>Disseny per el desensamblatge</strong><br>La recuperació i correcta valoració dels materials és clau pel creixement present i futur.<strong>Col·laboració multisectorial</strong><br>Creació de noves xarxes per afavorir el desenvolupament d'empreses de diferents sectors.<strong>Canvi Climàtic</strong><br>La Terra és una pila que ha de ser recarregada amb els nutrients apropiats. Localitzem el Carboni (CO2) en el terra, no en l'Atmosfera i / o Oceà.

Grupo Construcia és un grup espanyol d’empreses dedicades al disseny i construcció d’espais comercials (oficines, centres comercials, CPD i altres). Està compost per Implanta (arquitectura i serveis d’enginyeria), Construcia Instalaciones (disseny i instal·lació de sistemes elèctrics, climàtics i de fontaneria) i Construcía S.L., que funciona com a contractista general. EIG també forma part del Grup Construcia des de 2012.

Des de la seva incorporació al Grup, EIG treballa internament en la definició d’un full de ruta per canviar el model de negoci de Grupo Construcia cap a l’economia circular. La Direcció General participa directament en el projecte i, malgrat la complexitat del treball, s’han fet molts passos en la bona direcció, des del primer anunci fet al Cercle d’Economía al novembre de 2013 (Grupo Construcía cap a l’Economia Circular_Cercle d’Economia de Barcelona)

El full de ruta inclou operacions internes i un nou model de negoci. Això va requerir el desenvolupament d’una nova metodologia per construir espais, cosa que permetrà recuperar el material al final del seu cicle d’ús. Lean2Cradle®, la metodologia dissenyada per EIG, combina l’enfocament sistèmic i de disseny intensiu de LEAN Construction juntament amb la perspectiva Cradle to Cradle®. Els avantatges d’ambdues metodologies es mesuren mitjançant un conjunt específic d’indicadors dissenyats per reflectir la qualitat i el rendiment.
També es van realitzar diverses capacitacions i tallers, tant per als treballadors i proveïdors del Grupo Construcía. De fet, es va crear una Green Supply Platform anomenada Plataforma Construcía, compartida per tot el grup (Madrid, Barcelona, ​​Lisboa, Sao Paolo i Montevideo). La Plataforma disposa tant de productes (Cradle to Cradle CertifiedTM o que han superat la avaluació de potencial) com proveïdors de serveis, que han rebut una formació especial. L’objectiu no és només tenir els socis adequats per implementar aquest nou model, sinó també transformar la indústria local.

En aquest moment, Construcía aplica per primer cop la metodologia Lean2Cradle® en un projecte real, però només afecta la fase de construcció ja que el projecte ha estat dissenyat per un altre equip. EIG està treballant en el passaport de materials de l’edifici, integrat en el model BIM, així com un manual de deconstrucció que es lliurarà al propietari.

El projecte s’espera que estigui acabat aquest octubre-novembre de 2017.