EIG - Eco Intelligent Growth

Projectes

Cerrar

Grupo Construcía i Lean2Cradle®: espais saludables i circulars

<strong>Canvi Climàtic</strong><br>La Terra és una pila que ha de ser recarregada amb els nutrients apropiats. Localitzem el Carboni (CO2) en el terra, no en l'Atmosfera i / o Oceà.<strong>Col·laboració multisectorial</strong><br>Creació de noves xarxes per afavorir el desenvolupament d'empreses de diferents sectors.<strong>Disseny per el desensamblatge</strong><br>La recuperació i correcta valoració dels materials és clau pel creixement present i futur.<strong>Enduriment de les regulacions</strong><br>La normativa quant a la responsabilitat sobre l'activitat és cada vegada més estricta i aquesta tendència es mantindrà en el futur<strong>Innovació tecnològica</strong><br>L'economia circular es basa en la innovació constant. Noves tecnologies possibiliten la recuperació i re-utilització de materials valuosos<strong>Regeneració de l'entorn</strong><br>L'activitat humana afavoreix la recuperació de l'entorn natural i potencia la biodiversitat.<strong>Tecnologia disponible</strong><br>Existeixen les eines necessàries pel desenvolupament e implementació dels processos

Grupo Construcia és un grup espanyol d’empreses dedicades al disseny i construcció d’espais comercials (oficines, centres comercials, CPD i altres). Està compost per Implanta (arquitectura i serveis d’enginyeria), Construcia Instalaciones (disseny i instal·lació de sistemes elèctrics, climàtics i de fontaneria) i Construcía S.L., que funciona com a contractista general. EIG també forma part del Grup Construcia des de 2012.

Des de la seva incorporació al Grup, EIG treballa internament en la definició d’un full de ruta per canviar el model de negoci de Grupo Construcia cap a l’economia circular. La Direcció General participa directament en el projecte i, malgrat la complexitat del treball, s’han fet molts passos en la bona direcció, des del primer anunci fet al Cercle d’Economía al novembre de 2013 (Grupo Construcía cap a l’Economia Circular_Cercle d’Economia de Barcelona)

El full de ruta inclou operacions internes i un nou model de negoci. Això va requerir el desenvolupament d’una nova metodologia per construir espais, cosa que permetrà recuperar el material al final del seu cicle d’ús. Lean2Cradle®, la metodologia dissenyada per EIG, combina l’enfocament sistèmic i de disseny intensiu de LEAN Construction juntament amb la perspectiva Cradle to Cradle®. Els avantatges d’ambdues metodologies es mesuren mitjançant un conjunt específic d’indicadors dissenyats per reflectir la qualitat i el rendiment.

Les mètriques fonamentals de Lean2Cradle estan vinculades a les fases de disseny, planificació, execució i posterior gestió dels nutrients (matèries primeres identificades). Una de les eines fonamentals desenvolupades per fer això possible és el Passaport de Materials, que recull tota la informació rellevant dels materials que intervenen en el projecte a nivell de matèries primeres, el seu cicle d’ús esperat, vies per a la circulació i valor econòmic previst.

Es van realitzar diverses capacitacions i tallers, per als treballadors i proveïdors del Grupo Construcía. De fet, es va crear una Green Supply Platform anomenada Plataforma Construcía, compartida per tot el grup (Madrid, Barcelona, ​​Lisboa). La Plataforma disposa tant de productes (Cradle to Cradle CertifiedTM o que han superat la avaluació de potencial C2C®) com proveïdors de serveis, que han rebut una formació especial. L’objectiu no és només tenir els socis adequats per implementar aquest nou model, sinó també transformar la indústria local.

Construcía està aplicant la metodologia Lean2Cradle® als seus projectes per tal d’edificar espais saludables i compatibles amb els principis de l’economia circular. El grup d’indicadors s’actualitza d’acord amb l’experiència desenvolupada en la implementació, incloent darrerament també una enquesta pre i post ocupació, amb la finalitat de tenir en compte les necessitats i percepcions dels ocupants. Els Passaports de Materials, el Plan de Deconstrucció així com la integració d’aquests paràmetres al model BIM són els aspectes clau de Lean2Cradle®

Al nostre apartat de Projectes podreu trobar exemples d’implementació.