EIG - Eco Intelligent Growth

Blog

Presentació de REFILA i Back to Eco

REFILA i Back to Eco: dos projectes d’economia circular textil desenvolupats íntegrament a Catalunya

El 22 de maig es va presentar formalment els projectes REFILA i Back to Eco, de l’associació By My Eco.

 

L’associació By My Eco genera el projecte Back to Eco el 2016, creant una línia de moda i accessoris ‘upcycled’, confeccionat a partir de texans post consumidor, amb l’objectiu de minimitzar la generació de residus.

El 2017 By My Eco va un pas més enllà i crea el projecte REFILA, amb la col·laboració d’EIG i el suport de l’Agència de Residus de Catalunya. Amb REFILA es converteixen els retalls de la línia Back To Eco en nou fil per a la producció tèxtil, mitjançant reciclatge mecànic i innovació.
REFILA és un projecte d’economia circular plenament realitzat a Catalunya i amb un fort caire social i ambiental a tota la cadena de valor (origen de les matèries primeres sostenibles, procés productiu inclusiu, foment de l’economia local i generació de productes innovadors a l’abast del món del disseny local).

Actualment s’ha identificat tota la cadena de subministrament i es treballa en l’extracció del metall dels retalls de texà. Una vegada separat, es portarà a triturar.

Tot el procés va estar inspirat i acompanyat per EIG, des dels principis Cradle to Cradle® amb l’objectiu d’assolir un producte 100% circular i produït a Catalunya.

 

Més informació a Back to Eco